Gezondheidsvaardigheden in de opleiding

Filmverslag
Wist u dat 1 op de 3 mensen lage gezondheidsvaardigheden heeft? Hier komen zorgverleners dus dagelijks mee in aanraking. In aflevering 1 van de serie “Gezondheidsvaardigheden in de opleiding” vertellen leden van Werkgroep Zorg 2025 hoe zij mensen met laaggeletterdheid herkennen.
In aflevering 2 vertellen jonge zorgverleners of zij scholing hebben gehad over patienten met lage gezondheidsvaardigheden en hoe zorgverleners hier mee om zouden moeten gaan.

In aflevering 3 vertellen jonge zorgverleners wat zij nodig hebben om patienten met beperkte gezondheidsvaardigheden te kunnen helpen. Werkgroep Zorg 2025 doet daarom een oproep aan medische (vervolg)opleidingen om eHealth en ondersteuning van patienten met lage gezondheidsvaardigheden een vaste plek te geven in het onderwijs.

Lees hier het volledige statement.