Leer ons om eHealth voor iedereen toegankelijk te maken!

Statement

In Nederland zijn er 1 miljoen mensen die moeite hebben met het gebruik van computers en internet. Ongeveer 2,5 miljoen mensen hebben moeite met lezen en schrijven. Zo’n 29% van de volwassen Nederlanders heeft beperkte gezondheidsvaardigheden. Zorgverleners zijn zich hier onvoldoende van bewust en hebben vaak niet de kennis om deze mensen goed te kunnen begeleiden. Dit kan en moet beter!

Tijdens de eHealthweek presenteren wij daarom ons statement met daarin een oproep aan medische vervolgopleidingen. Dit statement wordt aangeboden aan drs. C.E. (Katja) Mur (directeur Macro-Economische Vraagstukken en Arbeidsmarkt), R.A.C.L. (René) Héman (voorzitter KNMG) en Rien Brakele (taalambassadeur) en roept op om eHealth en de ondersteuning van patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden een vaste plek te geven in het onderwijs. Hierin worden wij ondersteund door eHealth4All, een initiatief van Pharos Expertisecentrum Gezondheidsverschillen.

Lees hier het volledige statement. Heb jij ideeën over hoe wij patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden beter kunnen begeleiden? Of wil je meedenken over hoe dit thema geïmplementeerd kan worden in de medische vervolgopleidingen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.