Werkgroep Zorg 2025 op Zorg & ICT 2019

Vlog

Gedurende drie dagen was Werkgroep Zorg 2025 op de Zorg & ICT beurs van 2019. Dé beurs waar ontwikkelingen op gebied van Zorg & ICT gepresenteerd worden. Binnen de thema’s interoperabiliteit, artifical intelligence en digitale vaardigheden bezochte wij diverse bedrijven en seminars en gingen we in gesprek. Benieuwd wat we daar allemaal tegen zijn gekomen? Bekijk dan nu onze vlogs! En ben je zelf een jonge zorgverlener? Reserveer dan 7 tot 9 april 2020 in je agenda voor Zorg & ICT 2020!

Op dag 1 van de beurs volgde wij de Interoperabiliteit Tour van MedicalPhit en spraken we met Hans Mekenkamp wat er nodig is voor betere gegevensuitwisseling in de zorg. Ook bezochten we twee verschillende bedrijven, Vegro en Paro, die zich bezighouden met het maken van robots voor de zorg.

Op dag 2 van de beurs spraken wij onder andere Florian van Hunnik, CNIO en verpleegkundige in het OLVG die zich bezig houdt met het verbeteren van uitwisselen van patiëntgegevens en Suzanne Verheijden over de digitale vaardigheden van zorgverleners.

Op de laatste dag van de beurs spraken wij met Arjen Elsemulder, projectleider van Zorg van Nu. Zorg van nu is een initiatief van het ministerie VWS om zorgverleners te informeren én te inspireren welke technologieën en innovaties er zijn binnen de zorg. We gingen langs bij de stand van Dialogue Trainer en bezochten seminars van Ynformed, Bart-Jan Verhoeff en Myriam Limper.