Raad van Inspiratie – Artificial Intelligence

Raad van Inspiratie

Artificial Intelligence in de gezondheidszorg

Artificial Intelligence (AI) speelt een steeds grotere en belangrijke rol in de gezondheidszorg. Door de enorme hoeveelheid aan data die verzameld wordt, leent de zorg zich bij uitstek voor het gebruik van AI. Het aantal medische toepassingen stijgt dan ook gestaag. Maar voldoen deze toepassingen wel aan de wensen van de zorgverlener? En aan welke eisen moet een toepassing voldoen om deze efficient in te kunnen zetten in de dagelijkse praktijk?

Werkgroep Zorg 2025 heeft op 27 mei 2019 de jaarlijkse Raad van Inspiratie gevuld met inspirerende ideeën over Artificial Intelligence in de gezondheidszorg. De avond is geopend en voorgezeten door Gabrielle Speijer, radiotherapeut-oncoloog en lid van de ICT&health redactieraad. Zij gaf een inleiding over AI in de gezondheidszorg vanuit het perspectief  van de zorgverlener. Daarna hebben Pacmed, Ynformed en Quantib hun AI concept voor in de gezondheidszorg gepitcht, waar vervolgens vanuit de zaal kritische vragen over werden gesteld. Gezamenlijk zijn we op zoek gegaan naar de eisen waar AI toepassingen aan moeten voldoen om in de praktijk nuttig te kunnen gebruiken. We kijken terug op een zeer inspirerende en geslaagde avond.

Het evenement was volledig uitverkocht! Nieuwsgierig? Lees dan hier de blog die we hierover schreven samen met Gabrielle en zorg dat je er de volgende keer bij bent!

https://www.icthealth.nl/blog/artificial-intelligence-als-co-assistent/