Interopera… wat?

Workshop

Interoperabiliteit. Een term die je als zorgverlener wel eens hebt gehoord maar waar je op de werkvloer nog maar weinig van terug ziet. Want gegevensuitwisseling binnen de zorg verloopt anno 2020 nog steeds moeizaam en interoperabel zijn de diverse ICT systemen nog niet. We gebruiken als een van de weinig sectoren nog steeds de fax of zetten gegevens nog even vlug op een cd-rom om aan de patiënt mee te geven. Hoe kan dit? Waarom lukt het maar niet om goede gegevensuitwisseling in de zorg geregeld te krijgen? En wat kunnen wij hier als zorgverleners zelf aan doen? In de interactieve workshop “Interopera.. wat?” neemt Werkgroep Zorg 2025 de deelnemers mee in de complexe materie over interoperabiliteit. Er wordt aandacht besteed aan het vijf-lagenmodel van Nictiz, eenheid van taal, zorginformatie bouwstenen en de rol van de zorgverlener.

Doel: Het doel van de workshop is om zorgprofessionals basiskennis mee te geven over interoperabiliteit, hen aan het denken te zetten en kritisch te laten zijn op de huidige manier van werken.

Doelgroep: Zorgprofessionals die dagelijks tegen het probleem van gegevensuitwisseling in de zorg aanlopen. 

Duur: 45-60 minuten 

Kosten: In overleg