Interopera….. Wat?

Publicatie

Interoperabiliteit… we struikelen nog steeds over het woord maar weten inmiddels een stuk beter wat het inhoudt, waarom het er nog niet is en hoe wij als jonge zorgverleners kunnen bijdragen aan betere interoperabiliteit, ofwel digitale gegevensuitwisseling in de zorg! Vraag jij je ook af waarom we in de zorg als enige nog met de fax werken? En vind jij ook dat je veel te veel tijd kwijt bent met het overtypen van gegevens van de patiĆ«nt? Lees dan ons artikel over interoperabiliteit. Door middel van interviews met verschillende stakeholders (FMS, LHV, NVZ, ZN, Registratie aan de bron, Nictiz, Medicalphit, Ikone, Ysis, Medmij en LSP) hebben wij ons bij laten praten over interoperabiliteit en hieruit opgemaakt wat op dit moment de belangrijkste uitdagingen zijn. Een oplossing kunnen wij niet bieden. Een oproep aan jonge zorgverleners om je hier tegen aan te bemoeien en je eigen werkwijze waar mogelijk aan te passen wel!

Wil je meer weten over dit onderwerp? Bekijk dan de workshop die we over dit onderwerp aanbieden. Of neem contact met ons op via het contactformulier!

–> Artikel – Interopera… watte